Help-pagina voor de gebruikers van de applicatie

 

“ Het bepalen van het DNA-profiel van het sieraad”.

 

Voor dat u begint is het handig de volgende hulpmiddelen bij de hand te hebben:

·         loep (voor het beoordelen van keurtekens)

·         weegschaal in grammen (voor het brutogewicht van het sieraad)

·         meetlat in centimeters (voor b.v. de lengte en andere maten)

·         schuifmaat (voor de binnenmaten zoals ringmaat en andere maten)

·         ringenstok (voor de ringmaat. Kan ook met de schuifmaat.)

 

U wordt in 10 stappen door het systeem geleid.

·         Drager

·         Soort sieraad

·         Type sieraad

·         Sluiting

·         Edelstenen

·         Type zetting

·         Metaal

·         Maten en gewichten

·         Overige informatie

·         Resultaat

 

Begin

Na de start en de volgende stappen begint u altijd met een keuze te maken. Dit doet u door met de cursor (pijl) op de tekst onder de afbeelding te gaan staan en deze aan te klikken. De afbeelding komt dan in een venster te staan (zie onderstaand voorbeeld).

 

               

Het kan gebeuren dat u niet precies weet wat de afbeelding voorstelt of dat u niet precies weet of de afbeelding die u hebt gekozen de juiste is. Wanneer u dan met de muis (pijl) op de tekst onder de afbeelding gaat staan, wordt een beschrijving van de afbeelding tijdelijk zichtbaar.

Ook is het mogelijk een vergroting van de afbeelding te krijgen. Hiervoor klikt u op de afbeelding met de cursor. Het sluiten van de vergroting spreekt voor zichzelf.

Om naar de volgende stap te gaan, dient u na de gemaakte keuze op “volgende”  te klikken.

Edelstenen

Als een sieraad één of meerdere edelstenen, parels, enz. bevat kunt u hier per soort het aantal edelstenen toevoegen. Eerst een algemene omschrijving. Daarna de slijpvorm en vervolgens de zetting.

Afsluiten met “toevoegen”.

 en daarna 

 

 

 

Als er geen edelstenen aanwezig zijn klikt u direct op volgende.

 

Metaal

Kies eerst voor de kleur van het metaal. Als er een wettelijk keurteken aanwezig is, kiest u uit de voorbeelden die dan verschijnen. Als er geen wettelijk keurteken is kiest u uit de andere opties.

Op deze pagina waarbij u een keuze uit verschillende metalen moet maken, staan vraagtekens ?.  Wanneer u met de cursor dit symbool aanklikt verschijn de uitleg. Deze verdwijnt wanneer u weer op het vraagteken ? klikt.

 

Overige informatie

Bij het veld “opmerkingen” heeft u de mogelijkheid een extra omschrijving te geven van het sieraad zoals het model, merknaam, maar ook beschadigingen, gravures, enz.

De naam van de eigenaar, aankoopprijs en datum is bedoeld als u direct na de aankoop een DNA profiel van uw sieraad maakt of als deze bekend zijn aan de hand van een aankoopbon en/of gegevens van de juwelier.

Een afbeelding kunt u invoegen vanaf uw pc. Deze afbeelding moet u vooraf maken. Achteraf toevoegen is niet mogelijk. U moet dan alles opnieuw invullen.

 

 

Pad

Boven aan de pagina vindt u het zgn. kruimel pad dat u aangeeft waar u in het systeem zit.

 

Terugkeren in het systeem

Als in het resultaat (de laatste stap) iets wordt vermeld wat niet overeenkomt met het sieraad kunt u bovenaan in het kruimel pad terug naar de betreffende pagina en veranderingen aanbrengen. Sluit af met “volgende”.

 

 

 

 

Resultaat

Het is niet mogelijk meerdere sieraden tegelijkertijd in te vullen. Wijzigingen aanbrengen kan alleen voordat u met een volgende sieraad begint.

 

 

Home

Als u op “Home” klikt kan er opnieuw een sieraad worden beschreven en zijn alle keuzes en formulieren gereset. Wanneer u na het klikken op “Home” terug wil keren naar uw ingevulde gegevens kunt u op de vorige knop klikken van de browser. Achteraf wijzigingen aanbrengen kan alleen als u alles opnieuw invult.

 

 

Opslaan op de PC

Van het eindresultaat maakt u een pdf en slaat deze op in uw pc. U kunt direct een print maken of achteraf printen van de pdf.

 

 

Voorbehoud

Het DNA profiel van een sieraad is alleen bedoeld voor een goede en juiste omschrijving van een sieraad. Aan dit DNA Profiel kunnen geen rechten worden ontleend en is niet bedoeld voor handelsdoeleinden.

Het is geen vervanging voor een taxatierapport van een geregistreerd taxateur.